maandag 20 oktober 2008

Maranza en Performa


De herfstvakantie in midden Nederland zit er al weer op. Vorige week op de open dag van Maranza in Utrecht geweest om te kijken wat ze aanbieden op het gebied van bedrijfstrainingen. Wij zijn al vaker naar Maranza geweest in Amsterdam waar ze in het fijnhouttheater improvisatie voorstellingen voor kinderen geven.

Dit jaar hebben ze de ploeg sterk uitgebreid om workshops, trainingen en improvisatie theater aan bedrijven te kunnen aanbieden. Zo maar een greep uit het repertoire van Maranza: Leiderschap met Koning en Nar, Verhaal in Bedrijf, Creativiteit en Innovatie, Toegepaste Improvisatie Technieken, Improvisatie en Provocatief Coachen. De dag werd afgesloten met een theater voorstelling waarbij een werk situatie van een van de bezoekers op eigen en ludieke wijze werd verbeeld. Ik hoop Marihuela, Andre en de rest van het team volgend jaar op de Performa beurs aan te treffen, want dat is echt de volgende stap voor hen. (www.maranza.nl)

Performa 2008 in Utrecht. Twee dagen lang lezingen en voordrachten en natuurlijk gesprekken met collega's en vrienden. Performa is een beurs rond HR en training. In de gesprekken merk ik dat veel aanbieders nog steeds een strikte scheiding hebben tussen de trainingsaspecten (gedrag en kennis) en de omgevingsaspecten (procedures, systemen, workflow, etc.) waardoor de ROI van de training in mijn optiek niet optimaal kan zijn. Als je tijdens de trainingsanalyses (TNA en Performance Gap Analysis) er van uit gaat dat je niet kunt of mag sleutelen aan de omgeving en dat alle prestatieverbeteringen moeten komen uit gedrag en/of kennis, laat je veel potentieel tot verbetering liggen. (www.performa.nl)

Geen opmerkingen: